Hoppa över menyn

About Rymdweb

Rymdweb AB erbjuder personlig och professionell hantering av domäner och webbtjänster. Sedan 2001 erbjuder Rymdweb professionella webbtjänster till företag, organisationer och privatpersoner med behov av personlig service och unika lösningar. Rymdweb har ca 400 kunder över hela världen (2013).

Rymdweb är störst på omregistrering av .se-domäner som gått ut, s k snapback med över 50 procent av marknaden. Vi tillhör också de 10 största registrarerna av .se-domäner.

Rymdweb AB använder idag uteslutande driftsäkra, stabila och säkra linuxservrar. Servrarna finns i datorhallar med redundanta elsystem, brandskyddssystem, övervakning dygnet runt mm. Med den nuvarande installationen räknar vi med att kunna hantera många tusen användare.

Rymdweb AB har som policy att inte ta ställning till det material som kunderna har på sina webbplatser. Vi tar dock avstånd från oetiskt, diskriminerande och olagligt material och tar tacksamt emot tips om något sådant mot förmodan skulle förekomma.

Miljöhänsyn är en viktig del i företagets verksamhet. Värme från servrar tas tillvara och allt papper återvinns. Våra kontorslokaler värms med fjärrvärme med låg miljöpåverkan. En konsekvens av vår miljöpolicy är att vi t ex skickar alla fakturor via e-brev. För de kunder som så önskar kan vi dock skicka fakturan i pappersform mot en viss miljöavgift. Våra produkter bidrar aktivt till att minska våra kunders miljöpåverkan. Kommunikation över internet minskar resande och pappersanvändning. Rymdweb AB är medlem i Almega IT Arbetsgivarna — ett förbund inom Svenskt Näringsliv.

Företaget har verksamhet i Lund, Malmö och Stockholm.